"10% van de openbare apotheken is cliënt van b+p Belastingadviseurs" Ed Brouwer "Wij zijn een middelgroot advieskantoor, maar klein genoeg om onze cliënten persoonlijk te kennen" Maarten van der Pijl "Met een stabiel personeelsbestand zijn wij u graag jarenlang van dienst" Ed Brouwer "Onze kostenbenchmark is een uniek sturingselement voor apotheken" Leo Postma "Salarisadministratie is meer dan een bruto-netto berekening" Ton Blom

Advies Financiën: schroef belastingdruk ondernemers op

19 / 05 / 2020
Fiscaal

Een nieuw belastingstelsel zou onder meer korte metten moeten maken met de gunstige behandeling van ondernemers en meer specifiek de DGA’s. Dat staat in het ambtelijke advies ‘Bouwstenen voor een beter belastingstelsel’ dat Staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief 18 mei 2020 aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Lees verder

Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie pleit voor modernisering tarieven en vrijstellingen erfbelasting

5 / 03 / 2020
Fiscaal

Omdat steeds vaker niet-familieleden en niet-officiële partners als erfgenamen in een testament worden aangewezen zou het goed zijn om onderzoek te doen naar modernisering van de tarieven en vrijstellingen voor de erfbelasting.

Lees verder

Fout in box 3 percentages in aanslag 2019 en voorlopige aanslag 2020

4 / 03 / 2020
Fiscaal

Er is een fout ontdekt in de berekening van de percentages van het rendement van box 3 voor 2019 en 2020. Deze rekenfout, gemaakt op het ministerie van Financiën, werkt door in het aangifteprogramma 2019 en in de voorlopige aanslagen 2020 die al zijn verstuurd.

Lees verder

Fiscale gevolgen van de Brexit (overgangsregeling)

26 / 02 / 2020
Fiscaal

De kersverse Staatssecretaris van Financiën – Fiscaliteit en Belastingdienst, Hans Vijlbrief, heeft eind januari 2020 via een besluit een toelichting gegeven op de fiscale gevolgen van het Akkoord inzake de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie met ingang van 1 februari 2020 (het Brexit-akkoord).
Onderdeel van het Brexit-akkoord is de overgangsperiode van 1 februari 2020 tot en met 31 december 2020.

Lees verder

Wij schrijven regelmatig nieuwe stukken omtrent onze werkzaamheden en ontwikkelingen in diverse categorieën.