"10% van de openbare apotheken is cliënt van b+p Belastingadviseurs" Ed Brouwer "Wij zijn een middelgroot advieskantoor, maar klein genoeg om onze cliënten persoonlijk te kennen" Maarten van der Pijl "Met een stabiel personeelsbestand zijn wij u graag jarenlang van dienst" Ed Brouwer "Onze kostenbenchmark is een uniek sturingselement voor apotheken" Leo Postma "Salarisadministratie is meer dan een bruto-netto berekening" Ton Blom

Het gebruikelijk loon voor de directeur grootaandeelhouder (DGA) in 2020

9 / 01 / 2020
Salaris

Het gebruikelijk loon voor de DGA is voor 2020 vastgesteld op € 46.000 bruto per jaar.
De gebruikelijk loonregeling geldt voor werknemers die een aanmerkelijk belang hebben in de vennootschap waarvoor zij werken. In de regel gaat het om de DGA en zijn/haar partner. Het loon van een DGA moet ten minste gelijk zijn aan het hoogste van de volgende bedragen:

Lees verder

Wijzigingen 2020 in de Wet Loonbelasting

3 / 01 / 2020
Salaris

In de loonbelasting zijn per 1 januari 2020 onder meer de volgende zaken gewijzigd.

Lees verder

Voorlopige versie 2020 pro forma berekeningen

2 / 01 / 2020
Salaris

Wij hebben een voorlopige versie van de pro forma berekeningen 2020 op onze website geplaatst. Het is een voorlopige versie omdat de Belastingdienst de rekenvoorschriften 2020 nog niet heeft vrijgegeven. De bekende cijfers zijn door ons geïnterpreteerd en gecontroleerd met de berekeningen van onze softwareleverancier.

Lees verder

Fiets van de zaak, vragen en antwoorden

19 / 12 / 2019
Salaris

Het Ministerie van Financiën heeft vragen en antwoorden over de fiets van de zaak gepubliceerd.
Met ingang van 1 januari 2020 is de nieuwe regeling voor een door de werkgever ter beschikking gestelde fiets die de werknemer ook privé mag gebruiken, van toepassing.

Lees verder

Wij schrijven regelmatig nieuwe stukken omtrent onze werkzaamheden en ontwikkelingen in diverse categorieën.