"10% van de openbare apotheken is cliënt van b+p Belastingadviseurs" Ed Brouwer "Wij zijn een middelgroot advieskantoor, maar klein genoeg om onze cliënten persoonlijk te kennen" Maarten van der Pijl "Met een stabiel personeelsbestand zijn wij u graag jarenlang van dienst" Ed Brouwer "Onze kostenbenchmark is een uniek sturingselement voor apotheken" Leo Postma "Salarisadministratie is meer dan een bruto-netto berekening" Ton Blom

Loonvordering van oproepkracht die al drie jaar geen loon meer heeft gehad

17 / 05 / 2020
Juridisch

Een werkneemster die in dienst was genomen als oproepkracht, maar die in feite inmiddels werkzaam was op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met regelmatige werktijden, kon drie jaar nadat zij was weggestuurd en niet meer was opgeroepen geen loon meer claimen, omdat zij in die drie jaar niet de bereidheid had getoond om de overeengekomen arbeid te verrichten.

Lees verder

Informatieverplichting van werkgever ten opzichte van langdurig arbeidsongeschikte werknemer

9 / 05 / 2020
Juridisch

De werkgever was niet verplicht om de langdurig arbeidsongeschikte werknemer te informeren dat hij bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst vóór 1 januari 2020 recht had op een hogere transitievergoeding.

Lees verder

ZZP’en in de huisartsenzorg – wet DBA

8 / 05 / 2020
Juridisch

1 januari 2021 is een belangrijke datum voor zzp’ers en hun opdrachtgevers, vooral ook in de huisartsenzorg dus voor praktijkhouders, waarnemers en andere medewerkers die op zzp-basis werken.

Lees verder

Verzamelwet COVID-19 Justitie en Veiligheid maakt digitaal passeren en vergaderen op afstand mogelijk

8 / 05 / 2020
Juridisch

De Verzamelwet COVID-19 Justitie en Veiligheid is een spoedwet die het onder andere mogelijk maakt testamenten en akten bij de notaris via elektronische communicatiemiddelen op te stellen. Deze wet is al op 24 april ingegaan.

Lees verder

Wij schrijven regelmatig nieuwe stukken omtrent onze werkzaamheden en ontwikkelingen in diverse categorieën.